Friday, November 20, 2015

ខ្នុរ មានសមត្ថភាពជួយ ការពារជំងឺមហារីក ដែលយើងនឹក ស្មានមកដល់

ក្រោយពីអានអត្ថបទនេះ អ្នកនឹងយល់ដឹងបានច្រើនអំពីអត្ថប្រយោជន៍ផ្លែខ្នុរ។ ផ្លែខ្នុរ សំបូរទៅដោយេវីតាមីនជា ច្រើនដូចជាវីតាមីន A និងវីតាមីន C, ជាតិដែក, ប៉ូតាស្យូម, កាល់ស្យូម, niacin, Thiamine, និង Riboflavin ។ អ្នកអាចញ៉ាំផ្លែខ្នុរ នៅពេលដែលវាទុំ ឬ ​ខ្ចី ។ តែប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំវាពេលនៅខ្ចី អ្នកត្រូវតែចំអិនវា ។ អ្នកអាចយក ផ្លែខ្នុរទុំមកធ្វើជាបង្អែម ឬញ៉ាំស្រស់តែម្តង ។ខាងក្រោមនេះជាផលប្រយោជន៍មួយចំនួនរបស់ផ្លែខ្នុរ ៖

1. បង្កើនប្រពន្ធ័ភាពស៊ាំ៖ ផ្លែខ្នុរមានផ្ទុកទៅដោយ​វីតាមីន C ដែល​ជួយការពារបាក់តេរី និង​ការពារការ​ឆ្លង​មេរោគ​ព្រោះវាជួយ​​បង្កើនដល់​មុខងារ​នៃ​កោសិកា​ឈាម​ស​​ ។

2. ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​៖ ផ្លែខ្នុរសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជា lignant, saponins និង​សារជាតិ Isoflavones ។ សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់នេះមានគុណ​សម្បត្តិក្នុងការជួយ​​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​ នឹង​ជំងឺ​មហារីក​ និង​​ប្រឆាំង​នឹង​ភាព​ចាស់​របស់​យើង ​។

3. ​ជួយ​សំរួលក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ​៖ ផ្លែខ្នុរមានសារៈប្រយោជន៍ក្នុងការ​រំលាយអាហារ​ និងជួយ​​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ទល់លាមក​។

4. ជួយបង្កើន​ថាមពល ៖ ជាតិផ្អែម​នៅក្នុងផ្លែ​ខ្នុរ បានផ្តល់ថាមពលជាច្រើនលើសលុបទៅឲ្យ​រាងកាយយើង​ ហើយមិនធ្វើ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករកើនឡើង ។

5. កាត់បន្ថយជំងឺគាំងបេះដូង​៖ សារធាតុ​ប៉ូតាស្យូមដ៍ច្រើននៅក្នុងផ្លែខ្នុរ បានជួយសំរួលចរន្តឈាម ដែលអាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​ការកើតជំងឺ​គាំងបេះដូង ​និង​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​ដោយ​ស្វ័យ​ប្រវត្តិ​។

6. ព្យាបាលជំងឺហឺត​៖ ​ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន​បាន​បង្ហាញ​ថា ​ប្រសិន​បើ​អ្នក​យកឬសខ្នុរមកដាំឲ្យពុះ​ ហើយទទួលទាន ​វានឹងជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការកើតជំងឺហឺត​របស់​អ្នក​ ។

7. ​បង្ការ​ជំងឺ​ខ្វះ​ឈាម​៖ ផ្លែ​ខ្នុរ​អាច​ជួយ​ទប់ស្កាត់បញ្ហា​ខ្វះ​ឈាម​បានយ៉ាងល្អប្រសើរ ​។ ផ្លែរ​ខ្នុរ​បាន​បង្កើន​ចលនា​ឈាម​រត់ ​ និង​ព្យាបាល​​ភាពស្លេកស្លាំង​ ​។

9. ធ្វើឲ្យឆ្អឹង​រឹងមាំ​៖ អ្នក​ដឹងហើយ​ថា​ឆ្អឹង​ត្រូវ​ការជាតិ​កាល់ស្យូម​។ ផ្លែ​ខ្នុរ​ជា​ប្រភព​​នៃ​ម៉ាញេស្យូម​ ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​យ៉ាង​ខ្លាំង​ក្នុង​ ការ​ស្រូប​យក​ជាតិ​កាល់ស្យូម​។ ឆ្អឹង​របស់​អ្នក​នឹង​កាន់​តែ​រឹង​មាំ​ កាត់បន្ថយ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​និង​ជំងឺ​ រលាក​សន្លាក់ឆ្អឹង ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានផ្លែខ្នុរ ​។

10. ការ​បង្ការ​ភាព​ចាស់​និង​ជួយ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ ផ្លែ​ឈើ​នេះ​គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ ។ ដូច្នះវាមានសារប្រយោជន៍ក្នុងការប្រឆាំងភាព​ចាស់​ ចំណែកឯជាតិទឹកនៅ​ក្នុង​ ផ្លែ​ខ្នុរ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​របស់​អ្នក​មាន​សំណើម ​។

11. ធ្វើឲ្យភ្នែកភ្លឺល្អ៖ ​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន A ដែល​ជា​ជំនួយ​ក្នុង​ការ​រក្សា​ភ្នែក​របស់​អ្នកមើលឃើញ​ច្បាស់ ។ វាអាច​ការពារ​​ពី​កាំរស្មី UV ហើយ​មិនធ្វើឲ្យយើងកើត​ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ ​។

12. ​ទប់ស្កាត់​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​៖ ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែនេះ​ និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​ ​។ ជាតិសរសៃ ​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ ​បាន​ការពារ​ការ​ទល់លាមកផងដែរ​ ​។

13. ​មាន​ប្រយោជន៍ដល់ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃ​ពោះ​៖ វីតាមីន B ​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ ​គឺ​ ​មាន​ប្រយោជន៍​ខ្លាំង​ណាស់​ សម្រាប់​ស្រ្តីដែល​មាន​ផ្ទៃពោះ ​និង​ស្ត្រី​ដែល​បំបៅ​ដោះ​កូន​ ហើយវាជួយត្រួត​ពិនិត្យ​អ័រម៉ូន​ និង​បង្កើន​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាងកាយ​ ​។

0 comments:

Post a Comment